Vätskeersättning åt smådjur

Det här är ett tillskott åt djur som bedöms behöva mer energi och elektrolyter omgående eller under en längre tidsperiod.  Räcker till 3 liter elektrolytersättning. Pulvret blandas direkt i dricksvattnet och ditt djur får både vätska och elektrolyter.

Pulvret är smakligt, och stimulerar aptiten och det kan även blandas med det vanliga fodret eller gärna med något extra gott. Hur man ska ge pulvret beror på vad djuret behöver. Misstänker du att djuret inte dricker som det ska så är det viktigt att tillföra pulvret uppblandat i vätska ex. vatten. Djurdoktorns Vätskeersättning upprätthåller salt och vätskebalansen hos ditt djur och innehåller livsnödvändiga elektrolyter som natrium, kalium och klorid.

Natrium behövs bland annat för att bibehålla vätska i kroppen, kalium behövs för normal hjärtaktivitet och förhindrar muskelsvaghet och huvudvärk. Klorid samarbetar med natrium och ser till att vätskebalansen hålls normal.

Denna vätskeersättningen är idealistisk till djur som behöver dricka mer under varma dagar! Misstänker du att ditt djur även behöver vitaminer eller fler mineraler rekommenderar vi Djurdoktorns ENERGIKICK

Produktbeskrivning:

snabbt elektrolytkomplement åt djur samt 2 plastpipetter 0,7 ml och 2 stycken 3 ml doseringsspruta

Innehållsdeklaration/gram:

dextros, vacumsalt, natriumbikarbonat, kaliumklorid. Citronsyra, sorbinsyra, vit C.

Förpackningsstorlek:

10 gram, 30 gram och 250 gram.

Hållbarhet:

Minst 2 år.

Förvaring:

väl tillslutet, svalt och utom räckhåll för barn och djur.

Djur som äter kinkigt och ensidigt, eller verkar trötta och håglösa kan må bättre av lite extra elektrolyter. Används även åt djur som behöver prestera extra, samt som komplement i dricksvatten åt djur som är på resande fot exempel på långflygningar, vandringar och hårda träningar. Tillskottet innehåller livsviktiga näringsämnen för att kroppen ska fungera optimalt.

Dosering:  1/2 krm pulver per 1 dl vatten. Blanda vätskeersättningen direkt i dricksvattnet eller ge den direkt i munnen med doseringspipetterna.