Öroninflammation/vaxproppar

Din hund har en öronproblem och ska behandlas med de örondropparna vi skickat med. (Ibland kompletterar vi med receptbelagda örondroppar. Dessa  hämtas i så fall ut på apotek. Gå dit, uppge ditt personnummer och säger att du ska hämta ut medicin åt ditt djur. )

ATT GE ÖRONDROPPAR:
1. Det är viktigt att örondropparna är lika varma som hunden (ca 38 grader) eftersom det är obehagligt att få kyl eller rumstempererade örondroppar i öronen.

Har du fått med örondroppar från kliniken, ingår det en doseringsspruta.
Dra upp örondroppar direkt i den, sätt på den röda korken och värm lösningen under rinnande varmvatten till kroppstemperatur.


Har du ingen doseringsspruta: häll dropparna i en uppvärmd te eller matsked och häll dropparna direkt från skeden in i örat.


2. Ta tag i öronlappen och håll den sträckt och rakt upp mot himlen.
Häll örondropparna i hörselgångens mynning och massera minst en minut i varje öronbas. Låt hunden skaka ut dropparna och smuts och vax åker ut.

Har din hund även fått medicinska örondroppar från apoteket: ge först öronrengöringen, vänta en halv timme  och behandla därefter med de medicinska örondropparna du fått på recept.

Din hund bör komma på återbesök i samband med att behandlingen avslutas för att kontrollera att öroninflammationen är helt avläkt, annars riskerar man att problemen återkommer.

Ge inte örondroppar samma dag som återbesöket.