Förhudsrengöring Kit

Antiseptisk lösning för spolning av förhuden på hanhundar.

Förpackningen innehåller: 100 ml förhudsrengöring 1 st plastbägare 1 st 10 ml spruta.

Sekret och var är mycket vanligt förekommande kring förhuden på hanhundar. Sekreten är vitt/gult/grönaktigt och kladdar och droppar. Det är allmänt ohygieniskt samt kan ge problem i form av förhudskatarr samt urinvägsinfektioner.

DJURDOKTORNS Förhudsrengöring används till att spola kring och under förhuden för att få en rejäl genomsköljning och därmed kunna avlägsna sekretet.

DJURDOKTORNS Förhudsrengöring används även hos Djurdoktorn för att rengöra ordentligt innan urinprov tages.

Bruksanvisning:

Dra upp 2 ml åt små hundar, 5 ml åt mellanstora hundar och 10 ml åt stora hundar i en doseringsspruta som medföljer förpackningen.

Låt lösningen bli ljummen. Stick in spetsen på doseringssprutan under förhuden, kläm åt med tumme och pekfinger, så att du kan spruta in lösningen under förhuden  – utan att lösningen åker ut direkt.Det kräver träning, men efter några gånger är det enkelt. Du kan träna några gånger med ljummet vatten, så slipper du slösa på DJURDOKTORNS Förhudsrengöring. När du har lösningen under förhuden så masserar du ca 15 sekunder så lösningen ”åker runt” och löser upp allt sekret i området mellan förhuden och penis. Hanhundar har ett stort område här,  ”slemhinneveck” där sekret ansamlas. Släpp ditt ”tumme/pekfinger grepp” och lösningen åker ut och tar med sig gammalt sekret.

Upprepas 2 ggr/dag i 3-4 dagar. Kan därefter upprepas då och då eller som en ”kur” 2ggr/dag i 3-4 dagar.

Innehållsdeklaration: hypoklorsyra.

Förpackningsstorlek: 100 ml                              Förvaring: Förvaras väl tillslutet, svalt.